Ukens Høydepunkt

Kokkekurs med
EVA i PROVENCE
Gjennom hele uka møtes vi på kjøkkenet, der nye vennskap bygges, og du vil reise hjem med en ny lidenskap for å skape sunne, deilige måltider som føles som en bit av Provence hver gang!

Marked i
ANTIBES
Vi besøker det store markedet i Antibes, kjent for sitt provencalske utvalg. Her bugner det av farger, smaker og lukter fra sesongens deilige råvarer – dyrket fram av lokale og stolte produsenter. Husk å ta med handlekurven;-)

Vinsmaking på VINGÅRD
En kort spasertur unna ligger vingården i Saint Jeannet, hvor vi får smake på viner laget etter unike teknikker. Her modnes vinene under solen og i gamle tradisjoner, noe som gir dem en helt spesiell karakter. I vinkjelleren finner vi også en fascinerende kunstutstilling.

Lunsj i Biot
(eller Antibes)
I løpet av uken tar vi også en pause fra kjøkkenet og nyter en avslappende lunsj i sjarmerende Biot eller livlige Antibes – avhengig av vær og logistikk. Vi lar oss friste av lokal mat, omgitt av landsbyenes atmosfære og inspirerende omgivelser.

Vandring i
VENCE
Vi utforsker den pittoreske byen Vence med sine smale gater og vakre middelalderarkitektur. Vi tar også turen innom "Chapelle du Rosaire", det nydelige kapellet Matisse designet til sin favorittnonne. La deg forføre av de fargerike kunstverkene og spesielle detaljene til Matisse.

Flott fjelltur med PIKNIK
En dag pakker vi sekken og legger ut på tur opp til det kjente fjellet Baou de Saint Jeannet – en rute de fleste klarer fint! Her nyter vi både en deilig medbrakt lunsj og en spektakulær utsikt over Middelhavet, som strekker seg fra Cap Ferrat til Cap d’Antibes.

Besøk på LA
VERRERIE i BIOT
Vi legger inn et inspirerende besøk på glassblåsermuséet i Biot, hvor vi får en guidet omvisning og ser glasskunst i verdensklasse. Her kan du også utforske butikken, med fristende muligheter til å ta med deg litt av Sør-Frankrike hjem!

Middag i
Saint Jeannet
Vi skal lage mye deilig mat sammen i løpet av uken, men noen ganger er det deilig å bare lene seg tilbake og nyte. Derfor skal vi unne oss en treretters middag i landsbyen, hvor vi kan bli servert. Det blir en kveld med god mat og masse fransk sjarm!
Der Magien Skjer
Bienvenue à Frogs House
Velkommen til Frogs House, vårt sjarmerende tilfluktssted i hjertet av Saint Jeannet! Her deler vi et lite og koselig hotell med 6 rom med eget bad, perfekt for å slappe av etter en dag med matlaging. Tre av rommene har balkong og utsikt over Middelhavet, mens de tre resterende har utsikt over fjellene.
Del rom med en venninne, ektefelle eller annen deltaker, eller nyt privatlivet mot en ekstra kostnad.
Huset har et stort og fullt utstyrt kjøkken hvor magien skjer, og en koselig terrasse for frokost under åpen himmel (hvis været tillater det). For den ultimate Provence-følelsen, inviterer jeg også til 2 kokke-økter "chez moi", en 15-minutters spasertur unna. Og her lager vi mat på langbordet mitt i hagen, mens vi nyter den fantastiske utsikten over Middelhavet – og gjerne med et glass rosévin i hånda.
Frogs House har også eget yoga studio og massasje- og meditasjonsrom, som står til vår disposisjon. Massør kan evt. bookes inn, etter ønske.


Tombez amoureux de Saint Jeannet
Saint Jeannet er en liten og autentisk middelalderlandsby som ligger 400 meter over Middelhavet. Her kan du vandre gjennom trange, brosteinsbelagte gater og beundre de historiske bygningene som har bevart sin sjarm gjennom århundrene. Landsbyen er omkranset av frodige, grønne åser, og duften av blomster fyller luften mens du tar deg tid til å nyte en kopp kaffe eller et glass vin på den lokale baren.
Det er en perfekt setting for å slappe av og ta innover seg den franske livsstilen. Med nærhet til baker og slakter, har du alt du trenger for å oppleve det beste av lokal mat og kultur. Frogs House og Saint Jeannet gir deg den perfekte balansen mellom smakfull mat, skjønnhet og avslapning!
Matglede Som Varer!
Etter denne uken vil du sitte igjen med:
👩🍳 Kokkekunst på fransk vis
Få innsikt i teknikker og hemmeligheter som gir fransk mat den autentiske smaken – perfekt til å imponere på din neste middag!
🥑 Sunne og smakfulle vaner
Lær å balansere et middelhavskosthold med rike grønnsaker, sunt fett og smarte råvarevalg som både tilfredsstiller og gjør godt for kroppen.
📝 En inspirerende oppskriftssamling
Ta med deg en rekke oppskrifter hjem, fra klassiske franske retter til sunne middelhavsfavoritter & søtsaker – klare til å nytes om igjen.
🧑🍳 Matglede som varer
Oppdag gleden ved å lage smakfull, fargerik mat fra bunnen, med råvarer du enkelt finner hjemme – uten stresset for perfekt resultat.
🇫🇷 Nye reisevenner og minner
Etter dager fylt med matlaging, utflukter og nye smaker, drar du hjem med nye vennskap og minner fra Provence som vil leve videre i kjøkkenet ditt.
🔪 Selvtillit til å eksperimentere
Med nye teknikker og kunnskap om råvarer får du en trygghet til å improvisere og lage dine egne tolkninger av klassiske retter.
🥰 Lidenskap for franske og middelhavsinspirerte måltider
Gå hjem med en fornyet kjærlighet for å skape sunne, deilige måltider som føles som en bit av Provence hver gang!
Jeg er med!
Dette koster Årets Mest Smakfulle Uke:
HUSK: Det er kun plass til 12 personer på kurset, og førstemann til mølla. Det er fint om du sender meg en mail når du har bestilt, så hjelper du meg å holde oversikten.
Velg mellom: 1. Dobbeltrom med en du kjenner, 2. Dobbeltrom med annen deltager, 3. Eget dobbeltrom mot ekstra kostnad.
Dobbeltrom med dobbeltseng (del rom med en du kjenner) -20%
19.990 kroner
FULL PRIS 24.990 kroner!
BESTILL HERDobbeltrom med to separete senger (del rom med annen deltager) -20%
19.990 kroner
FULL PRIS 24.990 kroner!
BESTILL HERPrisen dekker ALT du trenger for en fantastisk uke: full kost og losji*, pluss spennende utflukter og opplevelser hver dag!
* 6 x frokost / 6 x lunsj / 6 x middag)
Alt Du Lurer På
Når & hvor?
Program & Hva er inkludert i prisen?
Hva er ikke inkludert i prisen?
Påmeldingen er bindende.
Hva spiser vi?
Må jeg kunne lage mat?
Må jeg følge hele programmet?
Flere spørsmål?
Generelle reisevilkår
Fra Tidligere Kokkedager i Provence

”
Vin ble servert, maten var himmelsk, og dagen ble uforglemmelig. Eva lot oss føle oss hjemme i sitt vesle provencalske, gule kjøkken, med mat servert… og kuttet fra langbordet i hagen.
- Christine Sagen

”
Det ble en stor, hyggelig og velsmakende opplevelse å være på ditt (lille ;) kjøkken og i dine franske og autentiske omgivelser for en dag. Det ble en dag vi kommer til å huske, og vi tok også mye inspirasjon med oss hjem.
- Morten Jensen

”
Vår familie hadde en drømmedag hos deg, det ble en uforglemmelig opplevelse der vi laget masse deilig mat med deg både inne og ute. Svigerdattera vår sparket av seg sko, svevde omkring mens hun smilte fra øre til øre. For å bruke et forslitt uttrykk: kan anbefales på det varmeste!
- Tone Glimsdal
Gå ikke glipp av lanseringstilbudet
(første & siste gang):
20% rabatt!
Så lenge det er plasser
(max 12 stykker)
Ta meg til registreringen

Bonjour fra Provence!
Jeg heter Eva og står bak bloggen evaiprovence.no. For 12 år siden fulgte jeg hjertet til Provence, og her har jeg virkelig latt meg forføre av fransk matglede – særlig middelhavskosten med sine fargerike og friske smaker. Nå deler jeg denne lidenskapen med tusenvis som ønsker sunnere hverdagsmat, og jeg elsker å vise at sunt ikke er en motsetning til smakfullt.
Min filosofi? Sunne oppskrifter på det gode liv!
Og jeg gleder meg til å dele denne matgleden med deg!